Het Rosarium

Vrijwilligers voor onderhoud rozenperken

Meewerken
tijdens werkochtenden Rosarium 2023

Help mee als vrijwilliger met het onderhoud van het Rosarium. Een paar keer per jaar een ochtend meewerken. Onkruid wieden, schoffelen, snoeien.

Of toon uw betrokkenheid door het adopteren van een rozenperk of parkbank.

Vragen over de werkochtenden Rosarium kunt u stellen via email hartvoorhetvondelpark@gmail.com (Hans de Bruin). Via dit email-adres kunt u ook uw 06-nummer doorgeven voor de WhatsApp groep Rosarium Vondelpark voor actuele berichten, zoals dagelijks werken tussen de geplande dagen in, van 9:30 tot circa 12:30 uur. Zie de kalender werkochtenden 2022 hieronder.

Vondelpark rozen

Bij de vernieuwing van rozenperken hebben we veel oude ‘Vondelparkrozen’ in potten geplant met goede grond en de juiste voeding voor een tweede leven. Deze zijn beschikbaar voor onze vrijwilligers, en bezoekers van het park betalen € 5 per stuk ten gunste van het vrijwilligerswerk in de rozentuin.
Heeft u belangstelling voor deze rozen, neem dan contact op met Hans de Bruin via hartvoorhetvondelpark@gmail.com

Hoe kunt u meehelpen?

01.

Geef u op als vrijwilliger

Zo maakt u deel uit van de groep vrijwilligers en kunt u per keer opgeven om mee te werken

02.

We houden u op de hoogte

per mail krijgt u bericht betreffende de werkochtenden. U schrijft in en ontvangt ook een herinnering. Zolang er officieel dagelijks gewerkt wordt, wordt er niet voor elke werkochtend een mail gestuurd

03.

Maak deel uit van onze groep

Als vrijwilliger maakt u deel uit van de Rosarium-groep. Er ontstaan nieuwe contacten met buurtgenoten en u leert alles over rozen

Meldt u aan om mee te helpen met het onderhoud van het Rosarium

Wat vrijwilligers zeggen

Werkplan Rosarium Vondelpark 2023

Het werkplan voor het jaar 2023 is klaar en akkoord Parkbeheer. Het werkplan geeft uitleg over de doelstelling van de Stichting Hart voor het Vondelpark voor het Rosarium en het vrijwilligerswerk.
Een leidraad voor de werkzaamheden van Parkbeheer en de vrijwilligers, inclusief een kalender voor de werkochtenden op woensdag en zaterdag.

De meeste informatie voor vrijwilligers vindt u op de pagina Vrijwilligers. Voor nadere informatie of opgeven als vrijwilliger, kunt u een email sturen aan info@vondelpark.com of het formulier gebruiken op de pagina Vondelpark Informatie Punt

Dat is niet nodig. De Beheerder van het Vondelpark, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid, verzorgt de schoffels, spaden en kruiwagens. Handschoenen worden in bruikleen gegeven voor dit werk en een flesje water meenemen is aan te bevelen als dorstlesser. Het is raadzaam om uw eigen snoeischaar mee te nemen als er gesnoeid moet worden of uitgebloeide bloemen weggeknipt worden. Er zijn snoeischaren van de Stichting Hart voor het Vondelpark die gebruikt kunnen worden.

Je kan zo’n 4 of 5 ochtenden in de maand werken in het Rosarium, zie hiervoor de kalender 2023 op deze website. Op 8 maart 2023 zijn we weer begonnen. De praktijk is dat we bijna elke dag werken in het Rosarium van 9:30 tot 12:30 uur. Aanvullende informatie kan je inwinnen via email: hartvoorhetvondelpark@gmail.com (Hans de Bruin).

Liever meehelpen met een gift?

Parkbank of rozenperk adopteren
Kijk op de pagina Parkbanken en Rozenperken. U kunt contact met ons opnemen per email info@vondelpark.com met daarin uw naam, adresgegevens en telefoonnummer, de wens voor de plek van de parkbank of uw keuze van rozenperk. Uw donatie zal het park sieren voor vele jaren!

Bankrekening Stichting Hart voor het Vondelpark: NL15INGB0004531881

Aanmelden Vondelpark Informatie Punt?

Vondelpark VIP Kiosk

Meehelpen als gastvrouw /gastheer in de kiosk, het Vondelpark Informatie Punt. Meer informatie op de Pagina van Vondelpark Informatie Punt. U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door een email te sturen naar vip@vondelpark.com

Impressie

Het vrijwilligerswerk op de Koeienweide wordt georganiseerd door de Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid / Groene Buurten (Simone Sikking). Zie groenebuurten.nl

Informatie voor vrijwilligers