Soundwalk door het Vondelpark

Concertgebouw-composer in residence Ellen Reid heeft een soundwalk voor het Vondelpark gemaakt. Door middel van een app hoor je op diverse locaties in het park een andere compositie van deze composer. Geen enkele wandeling is hetzelfde. Een grasveld, de fonteinen, een brug, alles heeft zijn eigen muziek. De onderdelen lopen naadloos in elkaar over, met soms een verrassing op een onverwachte plek.

Ellen Reid: ‘Via een speciaal ontwikkelde app kies je zelf je pad, en daarmee ook de muziek die je hoort – die heb ik gecomponeerd naar aanleiding van mijn gevoel bij de omgeving. In Amsterdam hoor je iets anders dan in Londen. Maar het is altijd de luisteraar die uiteindelijk bepaalt wat er klinkt. De luisteraar maakt zijn eigen verhaal tijdens zijn wandeling, zoals je ook je eigen levensverhaal maakt.’ Deze vernieuwende manier van componeren geeft extra uitdagingen volgens de componist: ‘Bij muziek voor op een podium is alles van a naar b gecomponeerd. Bij de walk moet het ook goed klinken als je van d naar a wandelt.’

De officiële lancering van de Vondelpark-soundwalk is op zaterdag 6 april om 14.00 bij het standbeeld van Joost van den Vondel. Wees erbij en loop een rondje samen met Ellen Reid! Ellen Reids Vondelpark-soundwalk blijft een jaar online staan. Alle muzikale cellen zijn ingespeeld door het SOUNDWALK Ensemble. De gratis app is te downloaden via ellenreidsoundwalk.com.

Geïnspireerd? Sluit u aan bij onze vrijwilligers

Help mee als gastvrouw / gastheer in de kiosk,  Vondelpark Informatie Punt

Doe mee met de werkochtenden in het Rosarium