Vrijwilliger

Onderhoud Rosarium Vondelpark.

Naast de mogelijkheid een parkbank of een rozenperk te doneren, is het leuk en nodig om mee te helpen als vrijwilliger in de rozentuin.

In 2020 beginnen we op 7 maart in de ochtend. Op zaterdag 14 maart 2020 de serieuze start met een workshop rozen snoeien in het Rosarium Vondelpark, zie de informatie hieronder.

Meewerken tijdens werkochtenden Rosarium 2020

Vragen over de werkochtenden Rosarium kunt u stellen via email hartvoorhetvondelpark@gmail.com (Gon Homburg). Via dit email-adres kan je ook je 06-nummer doorgeven voor de WhatsApp groep Rosarium Vondelpark voor actuele berichten, zoals dagelijks werken tussen de geplande dagen in, van 9:30 tot circa 12:30 uur. Zie de kalender werkochtenden 2020 hieronder.

Vondelparkrozen

Bij de vernieuwing van rozenperken vorig jaar en dit jaar (4 perken) hebben we veel oude ‘Vondelparkrozen’ in potten geplant met goede grond en de juiste voeding voor een tweede leven. Deze zijn beschikbaar voor onze vrijwilligers, en bezoekers van het park betalen € 5 per stuk ten gunste van het vrijwilligerswerk in de rozentuin.
Heeft u belangstelling voor deze rozen, neem dan contact op met
Gon Homburg via hartvoorhetvondelpark@gmail.com


Workshop rozen snoeien 14 maart 2020

Op zaterdag 14 maart 2020 is de komende workshop rozen snoeien gepland in het Rosarium Vondelpark en inschrijving is verplicht. Hoe u kunt inschrijven staat op de pagina Workshop rozen snoeien 2020

Werkplan Rosarium Vondelpark voor 2020

Het werkplan voor het jaar 2020 is klaar (21-11-2019) en akkoord Parkbeheer en geeft uitleg over de doelstelling van de Stichting Hart voor het Vondelpark voor het Rosarium en het vrijwilligerswerk.
Een leidraad voor de werkzaamheden van Parkbeheer en de vrijwilligers, inclusief een kalender voor de werkochtenden op woensdag en zaterdag.

Klik op de afbeelding om het Werkplan te openen met 8 pagina’s (pdf)


Klik op de afbeelding om het Dagboek te openen met 60 pagina’s (pdf)


Basisdocumenten Rosarium 2020

De Kalender Werkochtenden Rosarium en VIP 2020

Kaart Rosarium met rozennaamlijst 2020 (pdf) Rosariumkaart-2020

Een foto-overzicht van alle rozenperken en de soorten staat op de site www.inhetvondelpark.nl/rosarium


Aanmelden voor het Vondelpark Informatie Punt

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door een email te sturen naar secretariaat@vondelpark.com


Basisdocumenten

Instructie voor het SNOEIEN van theehybriden, struikrozen en heesterrozen.

Waar ligt de Werf Vondelpark 6 en het Rosarium?
Zie Kaart VONDELPARK – Rosarium 

Laatste kaart gemeente van het Rosarium 2013-01-25.


Het vrijwilligerswerk op de Koeienweide wordt georganiseerd door de Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid / Groene Buurten (Simone Sikking). Zie groenebuurten.nl (nieuwe naam per 11-03-2019).