Rozenperken

Vondelpark – Rosarium – culturele ANBI

Adopteer een rozenperk

Op 23 april 2014 startte het vrijwilligersproject om het Rosarium weer vol met rozen te beplanten en het te onderhouden. Als bewoner of als bedrijf bent u van harte uitgenodigd om mee te helpen met dit project; als vrijwilliger of als donateur

Particulieren of bedrijven kunnen een rozenperk in het Rosarium adopteren. Er zijn nog 56 rozenperken beschikbaar voor adoptie. Het te doneren bedrag voor één perk bedraagt € 3.000 voor particulieren en € 5.000 voor bedrijven voor een periode van 5 jaar.

Stichting Hart voor het Vondelpark heeft de status culturele Algemeen Nut Beogende Instelling. Meer over ANBI leest u hier>>

Hoe kunt u een perk adopteren?

Rozenperk adopteren
U kunt contact met ons opnemen per email info@vondelpark.com met daarin uw naam, adresgegevens en telefoonnummer, de wens welk rozenperk u wilt adopteren. Er komt een naambordje in het perk met uw naam of spreuk, onder de naam van de roos. Uw donatie zal het park sieren voor vele jaren!

Bankrekening Stichting Hart voor het Vondelpark: NL15INGB000453188

Voorbeelden rozenperken en unieke plaquettes

Zij gingen u voor: Cees Teulings en Salomé Bentinck Sofie Le Champion - sportorganisator Het Groot Melkhuis - Vondelpark en vele anderen...

Deze personen, bedrijven en  verenigingen hebben al een rozenperk geadopteerd.

Kies uw rozenperk

Een overzicht van rozenperken op de kaart die nog  geadopteerd kunnen worden én die al geadopteerd zijn.
Klik op de kaart en u krijgt een overzicht welke rozen er staan in welk perk.
Wit u meer informatie over de het perk en de rozen die daar instaan, scroll dan naar beneden tot ‘Meer informatie over rozenperken’.
Klik op de foto van uw keuze keuze, daarna gaat er een venster open met informatie over de roos en of het perk nog beschikbaar is voor adoptie.

Ja, ik wil een rozenperk adopteren

Praktische informatie

Door contact met ons op te nemen via info@vondelpark.com. U kunt dan meteen een voorgestelde korte tekst voor het plaatje meesturen. Wij nemen dan contact met u op over de betaling en uw keuze welk rozenperk u wilt adopteren. Wij zien uw voorstel graag tegemoet. Contactpersoon: Roel van der Burgt.

De Stichting heeft een culturele ANBI status. Dit houdt in, dat particulieren en onderneming de gift bij de belastingen kunnen aftrekken. Zie hiervoor  pagina Over ons – ANBI.

De Stichting bestaat ruim 13 jaar en heeft 3 doelstellingen: 1. Het bewaken van het historische monumentale karakter van het Vondelpark (overleg met Gemeente Amsterdam). 2. Het vergroten van de betrokkenheid van mensen door informatie te verstrekken over het park en het organiseren van vrijwilligerswerk (bewonersparticipatie). 3. Het verbeteren van de openbare ruimte door middel van particulieren giften aan de Stichting voor parkbanken, rozenperken en andere opbouwende zaken. De donateurs krijgen de unieke mogelijkheid om aan de parkbank of op het rozennaamplaatje een persoonlijke tekst te leveren bij de vernieuwing van de parkbanken en het herstel van het Rosarium voor een optimale betrokkenheid.