Doneren

VONDELPARK – Parkbank – Rosarium – culturele ANBI

Parkbank

Particulieren en bedrijven worden in de gelegenheid gesteld om een donatie te koppelen aan de plaatsing van een nieuwe parkbank in het Vondelpark. De architecten Anouk Vogel en Johan Selbing (bureau Anouk Vogel landscape architecture) wonnen de internationale prijsvraag (2009) voor nieuw meubilair voor het Vondelpark. Het ontwerp van het meubilair toont de flora en fauna van het park.

Iedere donateur krijgt bovendien een bronzen plaatje op de parkbank met zijn of haar naam, datum, spreuk of logo gegoten voor de komende 40 jaar.
Heeft u iets te vieren zoals een geboorte, huwelijk, jubileum of een andere gelegenheid? Wij bieden een unieke mogelijkheid om dit vast te leggen op een parkbank in het Vondelpark. Het donatie-bedrag voor particulieren is € 3.000 en voor bedrijven € 5.000.

De parkbanken die gedoneerd zijn en nog voor donatie beschikbaar zijn, staan op de gemeentelijke kaart, zie maps.amsterdam.nl/vondelpark_zitbanken

Parkbank donatie
U kunt contact met ons opnemen per email info@vondelpark.com met daarin uw naam, adresgegevens en telefoonnummer, de wens voor de plek in het Vondelpark en de tekst voor het bronzen plaatje. U wordt van de plaatsing op de hoogte gesteld. Uw donatie zal het park sieren voor vele jaren!

Bankrekening Stichting Hart voor het Vondelpark: NL15INGB0004531881
Logo ANBI


Rosarium

Op 23 april 2014 startte het vrijwilligersproject om het Rosarium weer vol met rozen te beplanten en het te onderhouden. Als bewoner of als bedrijf bent u van harte uitgenodigd om mee te helpen met dit project; als vrijwilliger of als donateur.

Particulieren of bedrijven kunnen een rozenperk in het Rosarium adopteren. Er zijn nog 55 rozenperken beschikbaar voor adoptie. Het te doneren bedrag voor één perk bedraagt € 3.000 voor particulieren en € 5.000 voor bedrijven voor een periode van 5 jaar.

Rozenperk adopteren
U kunt contact met ons opnemen per email info@vondelpark.com met daarin uw naam, adresgegevens en telefoonnummer, de wens welk rozenperk u wilt adopteren. Er komt een naambordje in het perk met uw naam of spreuk, onder de naam van de roos. Uw donatie zal het park sieren voor vele jaren!

Kies uw rozenperk
Een overzicht van rozenperken vindt u via een link, zie hieronder.

Link naar de rozenperken Rosarium

Via weblinks kunt u informatie krijgen over alle 63 rozenperken. Klik op een link, b.v. http://vondelpark.com/perk1/ en alle informatie is beschikbaar over de perken. Voor perk1 kunt u ook 2 t/m 63 intikken in de adresbalk van uw browser.

Culturele ANBI
ANBI_FCStichting Hart voor het Vondelpark heeft de status
culturele Algemeen Nut Beogende Instelling.

Wat is het belastingvoordeel voor donateurs van een culturele ANBI?
Vanaf 1 januari 2012 geldt voor donateurs van culturele ANBI’s een extra giftenaftrek. Particulieren mogen in de aangifte inkomensbelasting 1,25 keer het bedrag van de gift aftrekken. Ondernemingen die onder de vennootschapsbelasting vallen mogen 1,5 keer het bedrag van de gift aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting. Meer informatie kunt u lezen op de site van de Belastingdienst.

Bankrekening Stichting Hart voor het Vondelpark: NL15INGB0004531881
Logo ANBI