Jubileumfeest 60-jarig Rosarium op 1 juli 2018

Welkom bij het 60-jarig jubileumfeest Rosarium 1958 op zondag 1 juli 2018

Maandag 25 juni 2018 begon bewolkt en in de middag was het zonnig en dat kwam overeen met de sfeer in het hele park én het bloeiende Rosarium Vondelpark dat hier 60 jaar ligt in deze vorm. Op zondag wordt in het Rosarium het 60-jarig jubileumfeest gevierd en we zijn bijna klaar met de voorbereidingen. In de middag hebben we nog kleine posters opgehangen aan de toegangshekken en bij de horeca en dat was interessant om te doen want we kregen leuke reacties van bezoekers.

Maandagochtend de dagelijkse werkochtend in de rozentuin nu met het team Hans de B., Caroline L., Marten, Eliza, Hans en een toevallige bezoekster uit het Franstalige Zwitserland die de uitgebloeide bloemen van de roos ‘Louise Bugnet’ heeft weggeknipt. Bugnet was een Fransman die deze roos in Canada heeft gekweekt, dus dat werkt al heel prettig. Vanwege de droogte van de afgelopen tijd en de zonnige voorspelling richting juli hebben de rozen flink wat water gekregen, met dank aan Parkbeheer. In de stille ochtend lopen mensen ook echt te genieten van de heersende rust en schoonheid van de kleurrijke en geurende rozentuin.

In de middag hebben Hans de Bruin en ik posters bij de ingangen opgehangen om het 60-jarig jubileumfeest Rosarium onder de aandacht van bezoekers te brengen en we merkten dat bewoners het huidige bloeiende Rosarium erg waardeerden en in enkele gevallen ook graag willen meewerken deze tuin te onderhouden.

Het Vondelpark met zon trekt erg veel bezoekers en toen we de Picassoweide passeerden drong sfeervolle muziek in de oren van saxofoon en gitaar. Mama Knows Best speelde zwoele muziek en u krijgt daar waarschijnlijk op 1 juli in de namiddag ook iets van te horen in het Rosarium, met dank alvast aan Wilma Weggelaar.

Na zo’n grote ronde Vondelpark besef je dat we een prachtig park hebben bij het Centrum van de stad in Zuid en dat dit zeer waardevol is voor onze rust, natuurbeleving, spelen en conditietraining en steun van vrijwilligers en ondersteuning bij het onderhoud is zeer welkom. De Stichting Hart voor het Vondelpark maakt het mogelijk dat particulieren of bedrijven mee kunnen helpen de parkbanken te vernieuwen en de rozentuin te onderhouden. Met dank aan allen die dat financieel hebben ondersteund in het verleden en we kijken ook naar de toekomst met nieuwe donateurs.

Graag brengen we onder de aandacht dat de informatie-kiosk bij de ingang Van Baerlestraat ook zo’n initiatief is van de Stichting Hart voor het Vondelpark, uitgevoerd door een team van vrijwilligers. Bezoek het Vondelpark Informatie Punt eens voor informatie over het park of meldt u aan als vrijwilliger om de bezoekers te informeren over het park. Er wordt gewerkt in de ochtend of middag en u kunt zich aanmelden bij Helena van Dun via het mailadres secretariaat@vondelpark.com

Informatie over het programma jubileumfeest 60-jarig Rosarium Vondelpark op zondag 1 juli 2018 vindt u op de pagina Rosarium 60 jaar.

Vrijwilliger worden in het Rosarium? Bezoek de pagina Vrijwilliger

Het was een mooie maandag en tot ziens op zondag 1 juli 2018 in het Rosarium,
Hans Homburg

Rosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkRosarium VondelparkVondelparkVondelparkVondelparkVondelpark - Mama Knows BetterVondelpark Rosarium