Warme kleuren

Bij een temperatuur van bijna 30 graden in de zon hebben we zowel ontspannen gewerkt als ook wel echt gezweet om enkele vakken op te knappen. Het accent lag op vakken schoffelen, aanharken, hagen rondom de perken onkruidvrij maken én het aanschouwen van rozen met warme kleuren.

Alle vakken staan nu in bloei en voor een deel zijn het heerlijk geurende rozen, vooral de ‘enkele’ bloeiers zoals de Rote Hannover en de Rhapsody in Blue. De vakken aan de noordkand staan volop in bloei en daar zijn ook zeer groot-bloemige edelrozen bij zoals de Rosenfee, Lions Rose, André Brichet, Just Joey, Magdalena, Erotika en Eliza.

In de zuidelijke vrijwilligersvakken komen de in het voorjaar laag gesnoeide struiken goed tot ontplooiing. De grotere rozen vallen nu mooi op boven de hagen zoals de Acapella (vak 44), de Leo Ferre (vak 53) en de Sophia Renaissance (vak 59). Ook de oudere rozen in het zuidelijk deel, de felgele rozen (vak 52) en de dieprode rozen in de vakken 57 en 58 staan er, helaas met te weinig en te schrale grond, naar omstandigheden tevreden bij.

Langs het westelijke pad bij de fonteinen staan de rosa’s Schneewittchen (puur wit), Nina Weibull (dieprood) en de roze/witte Acapella er kleurrijk bij en je merkt aan de bezoekers dat de rozentuin er nu echt weer mooi uitziet met zestig verschillende rozensoorten. Kom kijken naar de “tentoonstelling” en ruiken!

Het is geen statische tuin. De rozen groeien en bloeien goed, de andere plantjes proberen hiervan ook te profiteren maar staan helaas op de verkeerde plek en moeten als (on)kruid verwijderd worden. Dus wandel eens rond en kijk of u een handje kan meehelpen de perken en hagen tussendoor schoon te houden.

De volgende werkochtend is gepland op 18 juli 2015.

Wilt u een rozenvak adopteren met een financiële bijdrage? Lees hierover op de pagina Doneren.
Meehelpen met het onderhoud? Kijk op de pagina Vrijwilliger.

Rosa Acapella en Schneewittchen - 1 juli 2015Rosa Acapella - 1 juli 2015Rosa Acapella - 1 juli 2015Rosa Acapella en Schneewittchen - 1 juli 2015