Vrijwilliger

Vrijwilligerswerk in het Vondelpark deels weer begonnen op 20 mei 2020

Het vrijwilligerswerk via de stichting Hart voor het Vondelpark in het Rosarium en het Vondelpark Informatie Punt lag stil in verband met de landelijke- en Amsterdamse maatregelen en adviezen om risico’s inzake de verspreiding van het coronavirus te voorkomen.
De eerste maatregel was ten minste tot en met 6 april 2020 en sinds 31 maart werd deze periode verlengd t/m dinsdag 19 mei 2020.
Het werk in het Rosarium is op 20 mei weer hervat met aangepaste tijden en dagen. Er wordt van maandag t/m vrijdag gewerkt van 09.00 tot 11.00 uur. Op deze manier wordt de drukte overdag en in het weekend vermeden.
Het is nog onbekend wanneer het Vondelpark Informatie Punt weer open kan gaan. Ook dit zal dan gebeuren met aangepaste openingstijden.
Heeft u hierover een vraag, neem dan contact op met
voor het rosarium: Gon Homburg via hartvoorhetvondelpark@gmail.com
voor het VIP: Caroline Koldeweij via secretariaat@vondelpark.com


Meewerken tijdens werkochtenden Rosarium 2020

Vragen over de werkochtenden Rosarium kunt u stellen via email hartvoorhetvondelpark@gmail.com (Gon Homburg). Via dit email-adres kan je ook je 06-nummer doorgeven voor de WhatsApp groep Rosarium Vondelpark voor actuele berichten. Momenteel wordt er gewerkt van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 11.00 uur.

Vondelparkrozen

Bij de vernieuwing van rozenperken vorig jaar en dit jaar (4 perken) hebben we veel oude ‘Vondelparkrozen’ in potten geplant met goede grond en de juiste voeding voor een tweede leven. Deze zijn beschikbaar voor onze vrijwilligers, en bezoekers van het park betalen € 5 per stuk ten gunste van het vrijwilligerswerk in de rozentuin.
Heeft u belangstelling voor deze rozen, neem dan contact op met
Gon Homburg via hartvoorhetvondelpark@gmail.com


Werkplan Rosarium Vondelpark voor 2020

Het werkplan voor het jaar 2020 is klaar (21-11-2019) en akkoord gegeven door Parkbeheer. Het geeft uitleg over de doelstelling van de Stichting Hart voor het Vondelpark voor het Rosarium en het vrijwilligerswerk.
Een leidraad voor de werkzaamheden van Parkbeheer en de vrijwilligers, inclusief een kalender voor de werkochtenden op woensdag en zaterdag.
Deze kalender is momenteel niet meer geldig. De werkochtenden en tijden zijn aangepast. Zie onder Meewerken in het Rosarium.

Klik op de afbeelding om het Werkplan te openen met 8 pagina’s (pdf)


Aanmelden voor het Vondelpark Informatie Punt

U kunt zich aanmelden als vrijwilliger door een email te sturen naar secretariaat@vondelpark.com


Basisdocumenten

Laatste kaart gemeente van het Rosarium 2013-01-25.


Het vrijwilligerswerk op de Koeienweide wordt georganiseerd door de Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid / Groene Buurten (Simone Sikking). Zie groenebuurten.nl (nieuwe naam per 11-03-2019).