Over ons

Stichting – Bestuur – Doelstellingen

In 1996 is de Stichting Vondelparkfonds opgericht om geld in te zamelen voor de verbetering van het Vondelpark. Deze stichting is in 2004 opgevolgd door de Stichting Hart voor het Vondelpark. De Stichting bestaat 14 jaar. De afgelopen jaren hebben we veel nieuwe parkbanken geplaatst dankzij particulier initiatief. Ook is het Rosarium voor een groot deel opgeknapt door vrijwilligers vanaf 2014 met medewerking van Parkbeheer. De gemeente Amsterdam ontvangt jaarlijks een bedrag van de Stichting voor het onderhouden en het verbeteren van het Vondelpark.

Het onderhoud van het Vondelpark is erg belangrijk voor dit historische park. Daarom geven wij extra financiële steun aan de gemeente Amsterdam. Het bestuur van Hart voor het Vondelpark zet zich daarvoor in met concrete acties en resultaten en vraagt hierbij uw creatieve en vrijgevige steun.

Beschermheer Prins Maurits van Oranje-Nassau

Bestuursleden
Moncef Beekhof - voorzitter Stichting Hart voor het Vondelpark Marie-Christine Schoordijk - secretaris Stichting Hart voor het Vondelpark Remco Mol   Petra Tiel 
Moncef Beekhof – voorzitter
Marie-Christine Schoordijk – secretaris
Remco Mol – penningmeester
Petra Tiel – algemeen bestuurslid
Hans de Bruin – algemeen bestuurslid

Raad van Advies
Arjen de Heus Marlies Katy Smit
Arjen de Heus
Marlies Katy Smit

Contactgegevens
Stichting Hart voor het Vondelpark
p/a Moncef Beekhof
Westerstraat 267
1015 MH Amsterdam
Email: info@vondelpark.com

ING bank
IBAN: NL15INGB0004531881
BIC: INGBNL2A

Kamer van Koophandel: 34207214
ANBI: culturele instelling
RSIN/fiscaal nummer: 813437477
ANBI zoekprogramma

Beloningsbeleid
Bestuursleden zetten zich vrijwillig in voor de Stichting; er wordt geen vergoeding betaald.
Vrijwilligers ontvangen incidenteel een vrijwilligersvergoeding of onkostenvergoeding.

Doelstellingen
Het bestuur van de Stichting Hart voor het Vondelpark stelt zich ten doel om private middelen in te zamelen om zo een concrete bijdrage te leveren aan het extra onderhoud en de verfraaiing van het park. Het Amsterdamse Vondelpark heeft een historische en bijzondere aantrekkingskracht voor jong en oud. Het is één van de meest bezochte parken van Nederland. De kosten voor de Gemeente Amsterdam om het park te onderhouden zijn hoog en financiële ondersteuning door particulieren of bedrijven wordt zeer op prijs gesteld. In de loop van het jaar worden de gedoneerde parkbanken geplaatst of de rozenperken voorzien van een naambordje. Aan het eind van het jaar schenkt de Stichting een bedrag aan de Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid.
Door een financiële bijdrage wordt uw betrokkenheid groter bij het park. U kunt op uw eigen parkbank zitten of genieten van uw rozenperk. Ook kunt u eenmalig of periodiek doneren voor de verbetering van het Vondelpark of kunt u iets uitzoeken in de Webshop Hart voor het Vondelpark, en zo een bijdrage leveren aan al dat moois.
Naast financiële steun voor het Vondelpark stimuleert het bestuur ook de culturele betrokkenheid bij het park en het werk van vrijwilligers.
Na de voltooiing van de omvangrijke renovatie van het Vondelpark in 2010, zijn de doelstellingen van de Stichting bijgesteld en verruimd en zijn:

  1. Het bewaken van het historische monumentale karakter van het Vondelpark;
  2. Het vergroten van de betrokkenheid van mensen bij het Vondelpark;
  3. Het verbeteren van de openbare ruimte en de vernieuwing van het parkmeubilair en mooie plekken in het Vondelpark.

Met de Jaarrekening 2017 en het Beleidsplan 2016 wordt inzicht gegeven in de werkwijze en activiteiten van de Stichting.