Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Werkochtend Koeienweide nestkasten

zaterdag 17 november @ 10:00 - 12:30

Help mee met het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide, het mooiste stukje ruige stadsnatuur in het Vondelpark. Dé kans om kennis te maken met en op een actieve manier te genieten van dit paradijs.

Wanneer en waar

We verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide (circa 300 meter vanaf de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg).

Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. Harken, rieken, kruiwagens of ander gereedschap staan klaar, maar eigen materiaal (gereedschap maar denk ook aan werkhandschoenen of een flesje water bij warm weer) meenemen kan natuurlijk ook.

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De werkochtend wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van Natuur&Milieuteam Zuid. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark. Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers op woensdagen of zaterdagen van 10:00 tot 12:30 uur aan het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken: licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste ecoloog van het groenbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Andere werkdagen en meer informatie

Zie onze agenda of neem contact op met Simone, 020-662 82 37.

Gegevens

Datum:
zaterdag 17 november
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
, , ,
Website:
https://nmtzuid.nl/agenda-item/werkochtend-koeienweide-vondelpark-3-2/

Organisator

Natuur&Milieuteam Zuid
Telefoon:
06-20539629 / 020-6628237
E-mail:
simone@nmtzuid.nl
Website:
https://nmtzuid.nl

Locatie

Koeienweide