Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dag van de Duurzaamheid op Koeienweide

woensdag 10 oktober @ 10:00 - 12:30

Dag van de Duurzaamheid - 10-10-2018-NMT

Woensdag 10 oktober 2018 vindt de jubileumeditie Dag van de Duurzaamheid plaats. Ga die ochtend zelf aan de slag tijdens de ‘werkochtend Koeienweide’ in het Vondelpark en loop mee met de rondleiding over het natuureducatief pad. Je krijgt uitgebreide informatie over hoe deze weide op een duurzame manier ecologisch wordt beheerd en wat dit doet voor de groeiende diversiteit aan flora en fauna. Het onderhoud wordt al bijna 10 jaar gedaan door vrijwilligers onder begeleiding van een groenmedewerker van de gemeente.

Help jij mee met het onderhoud op de Koeienweide, het mooiste stukje ruige stadsnatuur in het Vondelpark? Dé kans om kennis te maken met en op een actieve manier te genieten van dit paradijs.

Wanneer en waar

We verzamelen om 10 uur bij het houten hek van de Koeienweide (circa 300 meter vanaf de ingang van het Vondelpark aan de Amstelveenseweg).

Voor koffie, thee en iets lekkers wordt gezorgd. Harken, rieken, kruiwagens of ander gereedschap staan klaar, maar eigen materiaal (gereedschap maar denk ook aan werkhandschoenen of een flesje water bij warm weer) meenemen kan natuurlijk ook.

Dag van de Duurzaamheid

Meer informatie over deze dag: http://www.dagvandeduurzaamheid.nl

De Amsterdamse activiteiten staan ook vermeld op de website van gemeente Amsterdam.

De werkgroep Koeienweide Vondelpark

De werkochtend wordt georganiseerd door de werkgroep Koeienweide Vondelpark van Natuur&Milieuteam Zuid. De werkgroep maakt zich sterk voor een natuurlijker en ecologisch gevarieerd Vondelpark.
Ongeveer 15 keer per jaar werkt een groep vrijwilligers op woensdagen of zaterdagen van 10.00 tot 12.30 uur aan het onderhoud van het natuureducatiepad op de Koeienweide: het C.W.F. Haakpad. De werkzaamheden variëren van hooien, zaaien, vijvers schoonmaken tot het knotten van wilgen en nestkastjes schoonmaken: licht werk dat makkelijk kan worden gedaan zonder speciale groenkennis of ervaring. Ook kinderen zijn van harte welkom. De werkochtenden worden begeleid door een enthousiaste ecoloog van het groenbeheer van stadsdeel Zuid. Deze deskundige vertelt niet alleen wat er gedaan moet worden aan het pad, hij geeft ook veel interessante informatie over de aanwezige flora en fauna op de Koeienweide.

Andere werkdagen en meer informatie

Zie onze agenda of neem contact op met Simone Sikking via simone@nmtzuid.nl of 020-662 82 37.

Gegevens

Datum:
woensdag 10 oktober
Tijd:
10:00 - 12:30
Evenement Categorieën:
, ,
Website:
https://nmtzuid.nl/agenda-item/dag-van-de-duurzaamheid-koeienweide-vondelpark/

Locatie

Koeienweide

Organisator

Natuur&Milieuteam Zuid
Telefoon:
06-20539629 / 020-6628237
E-mail:
simone@nmtzuid.nl
Website:
https://nmtzuid.nl