NIEUW – Eau de Parfum vanuit het Vondelpark

Op vrijdag 14 september 2018 wordt een uniek project afgerond door het kunsteraarsduo Tijdmakers, Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Wijnands in de Torenkamer van VondelCS. Daar is een creatie van Eau de Parfum met de geur van Iepen of Olmen ontwikkeld, een rijke geur vanuit het Vondelpark.

Afgelopen maandag zijn zij gestart en vandaag is de presentatie van het resultaat en het is echt heel bijzonder. Echt een uitdaging om van een echt Amsterdamse boom, waarvan er heel veel soorten groeien in het Vondelpark een Eau de Parfum te maken. Gon en ik waren vrijdagochtend op bezoek bij Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Wijnands in de Torenkamer, omgetoverd tot laboratorium en we hebben de geur tot ons mogen nemen, heel bijzonder en een succesvol resultaat.

Geur spreekt ons wel aan, want we genieten er bijna elke dag van tijdens het vrijwilligerswerk in de rozentuin. Met vele bezoekers die dit Rosarium voor het eerst zien of mensen die er zelfs dagelijks even rondlopen om de veranderingen van de planten mee te beleven die tot in november hier bloeien. Zeker eenderde van de rozen geurt van licht tot sterk. Echt wat je van een roos verwacht, dat bloeit hier. In vele vormen, kleuren én ook geuren. Daarom een vers geknipte bloemen tot boeket geschikt uit de rozentuin en meegenomen voor de geurspecialisten. Met de best geurende rozen voor Saskia en Lieuwe.

Vanavond waren we bij de presentatie van de Eau de Parfum Vondelpark in het live radio programma Opium van AVROTROS in VondelCS vanaf 22:30 uur. Het is gelukt en het is bijzonders geworden en daar konden Saskia en Lieuwe trots over vertellen en de rozengeur uit het Rosarium werd ook genoemd. Het is een exclusief aantal flesjes, verkrijgbaar bij Annindriya – Cornelis Krusemanstraat 25. Meer informatie op www.perfumelounge.nl/Eau d’ amsterdam Vondelpark-edition 

Meer achtergrond over het project puur natuurlijke geur van de Tijdmakers op eaudamsterdam.com

In de uitzending de pianist Andrei Makarov (16 jaar) die drie stukken speelde, een talent die morgen speelt tijdens het muziekfestival Muziek op het Amstelveld. Ook een interview met de nieuwe Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg, nu ambassadeur voor de fotografie. Het was mooi om dit ‘live’ mee te maken.

Wanneer je goed oplet kan je niet alleen genieten van de Eau de Parfum van Iepen, ontwikkeld in de Torenkamer van VondelCS. Binnenkort vallen de bladertakjes van de Moerascipressen, die eveneens een typerende fijne geur verspreiden of ontdek de geur van een gekneusd blad van de Pindakaasboom, ja die groeit hier echt.

En naast de bomen- en bloemengeur begint zo langzamerhand de herfstgeur te zweven in het Vondelpark, geniet er van!

Verslag Hans Homburg

Eau de Parfum Vondelpark door de Tijdmaker Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Wijnands op 14 september 2018Eau de Parfum Vondelpark door de Tijdmaker Saskia Hoogendoorn en Lieuwe Wijnands op 14 september 2018Rosarium met geurende rozenRosarium met geurende rozenGeurende koffie in het Groot MelkhuisGeurende MoerascipressenRosarium Vondelpark op 14 september 2018Gewone vleugelnoot bij de Koeienweide