Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel

Op zondag 1 juli 2018 vanaf 13:30 uur werden er rondleidingen gegeven in de rozentuin door een aantal vrijwilligers, er was een speurtocht voor kinderen uitgezet, een kleurplaat rozentuin jubileumfeest, informatiemarkt door alle deelnemers en bezoekers, en een eenvoudige rozenkeuring. De richting en toegang naar het Rosarium was in de ochtend door Eliza en Liesbeth op het asfalt gekrijt.
In de middag mocht ik de secretaris van de Nederlandse Rozenvereniging Kitty Karis verwelkomen die een lange rit achter de rug had. Kitty had vorig jaar al kennisgemaakt met onze rozentuin tijdens een excursie die ik gaf voor de Nederlandse Rozenvereniging.

Om 15:00 uur muziek van Duo La Mouretta – zang: Mariska van der Werf & gitaar: Eric Feltzer met een eigen compositie.
Speurtocht door 12 kinderen, Sjuus, Aniek, Céline, Karel, Roosmarijn, Annelot, Maria, Doral en Oop, Borin, Oop en Vivius, Amarins en Sofie hebben deze speurtocht gedaan en kregen mooie cadeau’s uitgereikt van Helena van Dun en er zijn zelfs enkele rozenkleurplaten gemaakt.
Vanuit het Kinderkookkafé werd nog een grote tekening gebracht, met daarop de felicitatie voor het 60-jarig Rosarium, gemaakt door Charlie. Niet alleen een tekening, we kregen 3 dozen eigen gebakken koekjes voor ons feest van het Kinderkookkafé dat ligt aan de Kattenlaan en daar waren we erg blij mee.

Moncef Beekhof sprak de genodigden tijdens de donateursborrel toe. De organisatoren van deze dag, Hans de Bruin, Gon en Hans Homburg, onze vrijwilligers en donateurs van parkbanken en rozenperken, allen werden door Moncef bedankt, heel belangrijk voor het voortbestaan en de verbetering van het Vondelpark en prof. Dr. Peter van Gool vertelde waarom hij sponsor was geworden. Tijdens deze borrel speelde Wilma Weggelaar op saxofoon sfeervolle muziek, zelfs op haar verjaardag. We waren ook vereerd met het bezoek van sponsor Neelie Kroes die vragen en ideeën had voor de verbetering van ons mooie park en vroeg of wij nog wensen hadden, en dat hebben wij. Moncef leidde de toast in en er werd geklonken met goede wijn op dit succesvol rosarium-project en verbeteringen met nieuwe parkbanken, toekomstige nieuwe papierbakken en ander parkmeubilair, nieuwe doelstellingen van de Stichting Hart voor het Vondelpark.

De wijn was ‘geschonken’ door één van onze sponsors, Gijs van het Grapedistrict. Toepasselijk met rozen op het etiket, witte en rosé, Les Fleurs du Mal uit Frankrijk en rode wijn, Roc d’OPALE. Een aanbeveling om later ook te drinken en aan deze kleurrijke feestdag te denken met het grote straatorkest Toeters en Bellen in de ochtend.

In de perken was een gedichtenroute uitgezet. Gedichten van Germa Harmsen-Bekhuis (1936-2016), met dank aan Wester-Amstel.

De klassieke kinderwagen met verwijzing naar de begintijd 60-er jaren van de rozentuin stond er ook uitnodigend voor kinderen bij met een prachtig boeket en verschillende kinderen hebben er spontaan ook een stukje mee gereden, ook Sofie.

Met recht goede contacten met elkaar en gesprekken tussen en met onze sponsors en we zijn echt ingenomen dat er in de avond een prachtig rozenperk is gesponsort, Rosa ‘Pomponella’. Met dank aan Sofie komt er op het roosnaamplaatje te staan, dat reeds is besteld bij de Koninklijke Fabrieken Posthumus in Amsterdam. Een waardevol geschenk voor het jarige Rosarium én een blijvende herinnering voor de grootouders, ouders en voor Sofie. Veel dank!

Om 17:00 uur had de SOOZ een zomerborrel georganiseerd en bijna gelijktijdig werd er opgeruimd na een succesvolle zondag met het thema rozen, het Vondelpark en het vrijwilligerswerk.

Dit was the best of Vondelpark in het 60-jarig Rosarium, een mooie gedenkwaardige dag.

Het verslag van de ochtend vindt u in het bericht Jubileumfeest Rosarium met Toeters en Bellen

Tekst Hans Homburg

Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018Jubileumfeest Rosarium met donateursborrel op 1 juli 2018 - Jubileumfeest Rosarium en geadopteerd rozenperk Pomponella op 1 juli 2018 -