Vondelpark Informatie Punt open en een nieuw ooievaarsnest

Vondelpark Informatie Punt open

Afgelopen donderdag werd sierbestrating rondom de kiosk Vondelpark Informatie Punt (VIP) aangelegd en vrijdag 30 maart is de kiosk open gegaan. Het informatiepunt voor het Vondelpark is elke dag open van 10 tot 17 uur en is een bezoek meer dan waard, want naast informatie over het Vondelpark kunt u er bijzondere producten kopen, onder andere gemaakt van hout uit het park.
Het VIP is een initiatief van de Stichting Hart voor het Vondelpark en de gastvrouwen en gastheren zijn vrijwilligers.
Meehelpen? Aanmelden s.v.p. via het formulier op de pagina vondelpark.com/word-actief

Nieuw ooievaarsnest

Gistermiddag was ik getuige van het nestklaar maken door 2 ooievaars van een royale ‘heksenbezem’ in een hoge Moerascipres. Een tweede paar ooievaars is of wordt een feit in het Vondelpark nabij de Brandbrug. Nadat verschillende vogels deze nestplaats hebben bekeken, lijkt het er op dat een nieuw paar ooievaars hier gaan nestelen, lekker dichtbij de Koeienweide met voldoende voedsel.

Rosarium Vondelpark

In het Rosarium wordt ijverig gewerkt aan de verzorging van de rozenstruiken. In 28 perken zijn al 300 rozenstruiken bijgeplant en vanaf 10 maart tot en met vandaag hebben we alle rozen gesnoeid, zo’n 9.000 stuks. In vijf perken is nieuwe rozengrond gekomen en met het planten van 150 rozen in elk perk gaan we komende dinsdag 3 april beginnen. Wil je meewerken? Graag!
Kom komende week naar het Rosarium of schrijf je in via het formulier via vondelpark.com/word-actief

Lente

Met lage temperaturen afgelopen dagen, lijkt de lente echt met zon door te breken, we hebben het gemerkt vandaag. Veel prunussen en andere bomen bloeien, heesters en kleine planten zoals de Krokussen, Wilde hyacinten, Narcissen en Winterakonieten stralen eveneens. Ook de echte lentebode, de wit bloeiende Bosanemoon staat in bloei onder de groep Bruine beuken tegenover de Willemsbrug.

Lenteborrel Vondelpark 7 april 2018

Op zaterdagmiddag 7 april 2018 organiseert Stichting Hart voor het Vondelpark de Vondelpark Lenteborrel. Op die dag vieren we de start van de lente in het Vondelpark en het begin van een lang en mooi activiteitenseizoen. We doen dit in aanwezigheid van prins Maurits van Oranje, beschermheer van Stichting Hart voor het Vondelpark.

Daarnaast willen we met deze borrel de onderlinge samenwerking versterken tussen alle organisaties die actief zijn in en met het Vondelpark. Diverse vertegenwoordigers en vrijwilligers van deze organisaties, de gemeente en de aangrenzende stadsdelen zijn uitgenodigd. Enkelen van hen zullen deze middag eveneens kort het woord voeren.

De locatie en de borrel zijn ter beschikking gesteld door Stayokay Amsterdam Vondelpark. U bent van harte welkom!
Namens het bestuur van Stichting Hart voor het Vondelpark,
Moncef Beekhof, voorzitter.

Locatie: Stayokay, Zandpad 5, Vondelpark. Tijd: 15:00 – 17:00 uur (inloop 14:45 uur).

Aanmelden
U kunt zich onder vermelding van uw naam en organisatie of uw rol in het park tot 3 april aanmelden via: info@vondelpark.com

Verslag Hans Homburg

Het Vondelpark Informatie Punt klaar voor opening op 30 maart 2018Nieuw ooievaarsnest op 30 maart 2018Werkzaamheden in het Rosarium Vondelpark op 30 maart 2018Werkochtend Rosarium met rozen snoeien op 31 maart 2018