Koffie bij de keet op 10 februari 2018

Op zaterdag 10 februari 2018 vanaf 10:30 uur hadden we koffie bij de keet, te gast in de kantine van werfbeheer vanwege de kou. Vanochtend gematigd koud met soms een beetje regen en in de middag lekker zonnig. In het Rosarium werd al gezond op nieuwe parkbanken en op het gazon! Wat een prachtige plek.

Vanochtend konden we even bijpraten met z’n twaalven, want er is al aardig wat werk verzet achter de schermen voor de viering van het 60-jarig jubileum van het Rosarium Vondelpark. De evenementenvergunning voor de kleinschalige Educatieve rozenmarkt is aangevraagd en daarna gaan we een kleine subsidie aanvragen voor de organisatie van deze Educatieve rozenmarkt waarbij we de vrijwilligers en de bewoners wat aardigs kunnen bieden. Heel bescheiden maar wel opmerkelijk. We verwachten hiermee meer bekendheid te gaan geven aan dit unieke Rosarium Vondelpark met zijn ruim 9.000 rozen in 60 soorten. De gemeente heeft nu voor alle perken roosnaam-standaards besteld en de stichting gaat die voorzien van informatie zodat bezoekers kunnen lezen welke roos hier staat en of het perk te adopteren is.

Er is nog wel wat werk te verzetten en leuke dingen te bedenken terwijl het onderhoud vanaf eind februari al echt van start gaat met vrijwilligers, het deels uitgraven en ‘verpotten’ van Vondelparkrozen voor de echte liefhebbers en een start met schoffelen en nieuwe rozen planten, zo’n 1.000 planten.

Op donderdag 1 maart van 18:00-20:00 uur organiseren we een informatieavond voor bestaande en nieuwe vrijwilligers voor de kiosk Vondelpark Informatie Punt en het Rosarium. Het is een soort inloop in de kantine van werfbeheer, Vondelpark 6, naast de Kattenlaan. Helena van Dun (VIP), Hans de Bruin (Banken en Rosarium), Gon en Hans Homburg (Rosarium) zijn daar om informatie te geven en vragen te beantwoorden en enkele bestuursleden van de stichting zijn aanwezig. Noteer de datum en kom gezellig meepraten over ons opbouwende werk.

Op zaterdag 10 maart organiseren we een workshop rozen snoeien in het Rosarium van 10:30 tot 15:30 uur en verwachten een flinke opkomst want dit wordt eveneens de start om het 60-jarig Rosarium tip-top in orde te maken zodat de groei en bloei vanaf juni gaat plaatsvinden. De workshop wordt gegeven door Frans Neuman van Belle Epoque Rozenkwekerij uit Aalsmeer.
Opgeven voor deze workshop kan bij Gon via hartvoorhetvondelpark@gmail.com
Vrijwilligers gratis en anderen € 5,00. Geef u tijdig op, tot 7 maart, want vol=vol.

Op zondag 1 juli vieren we het 60-jarig jubileum Rosarium Vondelpark met een gezellig kleurrijk feestje met een klassieke muzikale omlijsting en informatie over rozen en de natuur, een educatieve rozenmarkt. Samen met het evenement ‘The Best of Vondelpark’ dat wordt georganiseerd door de Ondernemersvereniging Vondelpark, voor de 3e keer!

Verslag Hans Homburg

Roosnaambord in tijdelijke nieuwe stijl - 4770-20180210