Nieuwjaarswens 2018

De jaarwisseling ligt achter ons en we kunnen ons weer verheugen op goed winters weer, het lengen van de dagen met lichtpunten en zon in ons prachtig park.

Het bestuur van de Stichting Hart voor het Vondelpark wenst u, bezoekers, vrijwilligers, bedrijven, gemeentelijke parkverzorgers en het gemeentebestuur een gezond en voorspoedig jaar toe in een goed onderhouden park.

Ook een woord van dank aan alle vrijwilligers en medewerkers die meegeholpen hebben het park in 2017 te onderhouden. Heel veel bezoekers zijn vanuit de kiosk Vondelpark Informatie Punt geholpen en het goede nieuw is dat de kiosk op 31 maart 2018 weer open gaat.

Op zaterdag 6 januari vanaf 10:30 uur hebben we de traditionele ‘Koffie in de keet‘ op het werfterrein van parkbeheer voor vrijwilligers Rosarium, maar uiteraard zijn alle vrijwilligers welkom om weer eens bij te praten, elkaar het beste te wensen of het laatste nieuws te horen, want 2018 wordt een bijzonder jaar.
1 maart wordt er een informatie-avond georganiseerd voor vrijwilligers en vooral voor hen die dat willen worden.

De kiosk Vondelpark Informatie Punt begint steeds meer bekendheid te krijgen, waar je naar de activiteiten in het park kunt informeren en leuke park-herinneringen kunt kopen en daar zijn vele duizenden bezoekers en toeristen afgelopen jaar wel blij mee geweest. Dit informatiepunt lijkt heel logisch in zo’n druk bezocht park, maar het heeft toch wel 150 jaar geduurd voordat het er is gekomen door particulier initiatief!

Het aantal bedrijven en particulieren die een nieuwe parkbank hebben gedoneerd is gelukkig toegenomen en we danken hen hartelijk. We verwachten dat de vernieuwing van de overige banken binnen twee jaar zal plaatsvinden. Dus wilt u een mooie parkbank doneren met een persoonlijk bronzen plaatje erop, dan is het raadzaam om dat in 2018 te gaan regelen door contact op te nemen met het bestuur via info@vondelpark.com. Bestuurslid Hans de Bruin verzorgt uw aanvraag zodat u binnen enkele weken een schitterend rustpunt in het park heeft staan.
Naast deze banken komen ook nieuwe prullenbakken en daarover wordt al nagedacht. Ook weer zo’n verfraaiing dat met particulier initiatief kan worden gerealiseerd, zoals er afgelopen jaar ook nieuwe drinkfonteinen zijn geplaatst met een bijzondere grondplaat met een kort dicht-fragment van Joost van den Vondel.

Dan nog iets over het grote Rosarium Vondelpark dat al jaren wordt onderhouden door een groepje vrijwilligers die daar dagelijks bezig is om de ‘Koningin der bloemen’ een passende verzorging te geven. U vindt hier zo’n 9.000 rozenplanten in circa 60 soorten bloeiend vanaf mei t/m november. Werd vroeger het Vondelpark de ‘Tuin van Amsterdam’ genoemd, in het Rosarium vindt u de ultieme rozenpracht in kleur, vorm en geur bijeen. In het centrum van het park een weelderige bloemenpracht, niet alleen voor de wandelende bezoekers en toeristen, maar ook voor vele insecten.
In 2018 bestaat dit Rosarium 60 jaar en we willen daar wat feestelijke aandacht aan schenken samen met de Gemeente Amsterdam.
Naast de bewondering die getoond kan worden in ons Rosarium, kunnen bedrijven en particulieren ook een prachtig rozenperk met 150 rozen adopteren voor 5 jaar met de bijzonderheid dat u hiervoor een prachtig rozenplaatje ontvangt met uw naam of spreuk erop in het perk. Via info@vondelpark.com kunt u hierover informatie vragen en voor een speciale gelegenheid is dat binnen enkele weken geregeld.

Beste lezer, wij wensen u heel veel mooie momenten in ons gastvrije park toe,
Namens het bestuur Stichting Hart voor het Vondelpark,

Moncef Beekhof
voorzitter

Het uitgezaagde vogelbeeldje van Pablo Picasso in beton gemaakt door Carl Nesjar in 1965De Van Eeghenvijver, het Vondelplantsoen en de Vondelkerk op 12 december 2017Het Vondelpark Informatie Punt - 20 april 2017Het Rosarium in bloei - 26 juni 2017Nieuwe parkbanken voor het park gedoneerd met Hart voor het Vondelpark - 12 december 2017Het Rosarium in winterrust op 12 december 2017