Vrijwilligerswerk rozenseizoen afgesloten

Vanochtend, zaterdag 25 november 2017, vanaf 10:30 uur een gezellige afsluiting van het rozenseizoen op de Werf van parkbeheer met koffie, thee en gebakken taart van Eliza en Gon. Met z’n zestienen het jaar in een flashback aangetipt met een knipoog naar 2018, het Rosarium bestaat dan 60 jaar, ZESTIG JAAR, een Diamanten jubileum en dat treft, we hebben al prachtige rozen staan met die naam ‘Diamant’ en de superbloeier ‘Diamond Border’. Daar gaan we een feest van maken!

Dit voorjaar zijn we al op 25 februari begonnen in de rozentuin, 12 maart gaf Frans Neuman van Belle Epoque Rozenkwekerij uit Aalsmeer de traditionele rozensnoeicursus, in mei werd de nieuwe tuinkar in gebruik genomen, 2 juli was de Opening Rozenseizoen en dat waren zo’n beetje de hoogtepunten van het Rosarium.

Voor de andere dingen heb ik Rosa ‘Magdalena’ gevraagd barmhartig te zijn voor mensen die ongevraagd een stamroos uit de grond hebben meegenomen, struiken ‘Rouge Meilove’ hebben ontvreemd, de laatste bloeiende rozen hebben weggeknipt of ander onheil waar we mee te maken hebben gehad, zoals het fietsen door de rozentuin. We laten het achter ons en verheugen ons op het seizoen 2018!

Parkbeheer zou ons nog rozen leveren die we in november wilde planten, dat is niet gelukt.
Deze planten gaan we in het voorjaar 2018 aan de Amsterdamse bodem toevertrouwen. In dat jaar komen er ook ontbrekende roosnaamborden in de perken, zo’n 40 stuks en er komt een informatiebord aan de rand in het Rosarium.

Nu eerst rust voor ons en de rozen, die er nog steeds zin in hebben om door te bloeien, en voor nu en straks, met nieuwe energie richting 2018. Het Rosarium Werkplan 2018 is gemaakt en de vaste Kalender werkochtenden 2018 is klaar.
We kunnen met z’n allen trots zijn wat we afgelopen jaar weer hebben bereikt.

Moncef Beekhof vertelde dat Hans de Bruin op uitnodiging, begin deze maand zitting heeft genomen in het bestuur van de Stichting Hart voor het Vondelpark en bedankte alle vrijwilligers.

Hierbij enkele foto’s van een in veel opzichten kleurrijk jaar voor de onderwerpen: vrijwilligerswerk, de kiost Vondelpark Informatie Punt, de parkbanken en de verzorging van de rozentuin. Deze ochtend sloten we af met een heel goed gevoel in de warme kantine van Parkbeheer in plaats van een kouwe keet, dank Ton!

En, misschien nog een gezamenlijk bezoek aan een concert in Orgelpark op 17 december a.s., we houden jullie op de hoogte voor zover bekend 😉

Verslag Hans Homburg

9052-20170827 - Rosa André BrichetRosarium met Rosa Homburgiana - 7071-20170807Kiosk Vondelpark Informatie Punt op woensdag 12 april 2017 geopendRozensnoeicursus - 11 maart 2017Rosa Nuage Parfum - 0050-20170604