Laatste werkochtend Rosarium 22-11-2017

Vanochtend hebben we met acht vrijwilligers de laatste humusrijke grond aangebracht in 28 perken, met transporthulp van Walter en Ton van Parkbeheer. Dit jaar hebben we met de enthousiaste groep vrijwilligers zo’n 210 werkochtenden achter de rug, bijna dagelijks in een mooie omgeving en in de rozentuin gewerkt, bezoekers en toeristen van informatie voorzien. Jammer dat we dit najaar geen rozen konden planten. Dat kunnen we hopelijk in het voorjaar doen.

De rozen komen in rust terwijl er soorten zijn die de afgelopen week de regen hebben getrotseerd en kansen zien wanneer het mild en zonnig wordt echt nog een nabloei kunnen ontwikkelen. Goed verzord, zijn rozen prachtige planten.
De echte doorzetters zijn de soorten: Marathon, The Fairy, Amstelveen, So Pretty, Lions Rose, Cricket, Solero, Sophia Renaissance, Kent, Jacky’s Favorite, Stadt Rome en Baseball (op de foto).
De groep Bruine beuken hebben hun bladeren voor een groot deel verloren. Toch staan er gewoon winterbloeiende heesters te pronken in de randen zoals de Sneeuwbal, Mahonia en de ‘Herfst-prunus’ bij de Oprichtersbank.

We kwamen vanochtend ook nog een bloemendame tegen in het perk ‘Warm Wishes’, van porselein, wat een betrokkenheid van onze bezoekers om dit perk wat op te fleuren met zo’n beeld.

Komende zaterdag 25 november is de laatste ochtend dat we bij elkaar komen met ‘Koffie in de keet’ vanaf 10:30 uur op het Werfterrein van Parkbeheer, Vondelpark 6, naast de Kattenlaan. Wil je komen, geef het even door aan Gon Homburg via hartvoorhetvondelpark@gmail.com of kom gewoon even aan.

De plannen voor komend jaar zijn goeddeels gemaakt en wij verheugen ons al op een feestelijke rozentuin, want het Rosarium Vondelpark bestaat dan 60 jaar.

Langs deze weg bedanken we alle vrijwilligers die hebben meegeholpen om het Rosarium optimaal te onderhouden!

Verslag Hans Homburg

2599-20171122 Laatste werkochtend Rosarium2608-20171122 Bloemenmeisje in het perk Warm Wishes2627-20171122 Veel plezier gehad van de nieuwe tuinkar