Vakantie en vrijwilligerswerk

Na de vakantie weer aan het werk. Heerlijk om in een groot park in de buurt te kunnen wandelen, ontspannen, spelen of je juist in te spannen. Maak de laatste concerten en uitvoeringen nog mee van het Vondelpark Openluchttheater tot en met 10 september of profiteer van de afgeprijsde artikelen in de kiosk Vondelpark Informatie Punt.

Het beeld Teun de Jager

Vorige week in Heino geweest en de beeldentuin van Kasteel Het Nijenhuis bezocht. Daar staat het originele beeld van Teun de Jager, ooit onderdeel van het Hildebrandmonument dat in 1962 in het Haarlemmerhout werd geplaatst; 8 figuren rondom een fontein uit het boek Camera Obscura van Hildebrand, Nicolaas Beets. Het beeld in het Rosarium is een bronzen afgietsel van het voorontwerp dat door de gemeente Amsterdam werd aangekocht. Gemaakt door Jan Bronner die doceerde als hoogleraar aan de Rijksacademie in Amsterdam van 1914 tot 1947. Hij was de grondlegger voor de figuratieve abstractie, ook wel De Groep gemoemd.

Parkmeubilair

Nieuw parkmeubilair is in augustus geplaatst en er is meer onderweg. Zo zijn er nieuwe informatieborden, lage voethekjes, waterhappertjes met dichtregels van Joost van den Vondel, parkbanken en roosnaamborden geplaatst. Deze vernieuwingen zijn te danken aan het ontwerpconcept met de naam Vondelverzen. Speciaal voor het Vondelpark ontworpen parkmeubel door Anouk Vogel en Johan Selbing. De parkbanken en de roosnaamborden kunnen op een interessante en aantrekkelijke manier gesponsord worden, zie hiervoor de pagina Doneren.

Vrijwilligerswerk

Verleng je vakantiegevoel en help mee het park netjes te houden of te onderhouden. Hiervoor zijn diverse activiteiten georganiseerd door de Stichting Sociaal Ondernemend Opbouwwerk Zuid (SOOZ) / Natuur&Milieuteam Zuid, Vrienden van het Vondelpark en de Stichting Hart voor het Vondelpark.

Zaterdag 2 september van 10:00-16:00 uur is er een Open Dag op de Koeienweide of kom deze dag meewerken met het verzorgen van de rozen in het Rosarium van 10:00-12:30 uur.

Kiosk Vondelpark Informatie Punt

Wil je meer weten over de activiteiten in het Vondelpark, dan is het handig om de kiosk van het Vondelpark Informatie Punt te bezoeken bij de Vondelbrug. De vrijwilligers die hier werken vertellen u graag over de mogelijkheden én u kunt hier souvenirs en leuke artikelen kopen, zie de pagina Winkel.
Of kijk op de agenda van het Vondelpark op de pagina Agenda.

Rosarium Vondelpark

Eén van de kleurrijkste plekken in het Vondelpark is de rozentuin. Hier is het goed ontspannen op de gazons zo aan het water of tussen de geurende rozen. Hier wordt bijna dagelijks in de ochtend gewerkt door een groep vrijwilligers aan de verzorging en we werken hier door tot begin november. Ook worden de heggetjes strak gehouden en de paden netjes door de aannemers TC Groentechniek en een andere Hovenier. De meeste rozen hier zijn doorbloeiers, maar hiervoor verrichten we wel extra werk om dat voor elkaar te krijgen. Hulp kunnen we altijd gebruiken om de 63 rozenperken te onderhouden, geef u op via het formulier op de pagina Vrijwilligers.
In twee perken staan al een poosje nieuwe tijdelijke roosnaamborden die ook zijn voorzien van een QR-code die verwijst naar extra informatie over de rozen en of het perk beschikbaar is voor adoptie. Het is de bedoeling dat alle rozenperken in het voorjaar 2018 zijn voorzien van een roosnaambord met deze informatie.
Op de Welkom pagina van deze website een verwijzing naar de Google Map kaart van het Rosarium.

Tot ziens in het park.

Verslag Hans Homburg

8701-20170822 - Heino - Beeldentuin van Kasteel Het Nijenhuis9052-20170827 - Rosa André Brichet9081-20170827 - Rosa So Pretty9099-20170827 - Nieuw tijdelijk roosnaambord9110-20170827 - Rosa Aprikola9207-20170827 - Rosa Eliza9236-20170827 - Rosa Summer Memories9254-20170827 - Rosa Solero