Genieten in het Rosarium

Genieten in het Rosarium Vondelpark, het is dagelijks waar te nemen. Veel internationaal bezoek aan de verrassende rozentuin in het Vondelpark. Afgelopen week zijn de heggetjes rond de rozenperken in vorm gesnoeid door Johan en Erik van TC Groentechniek, de haagvoeten en de klinkerpaden zijn schoongemaakt en de dagelijkse verzorging van de rozen wordt door vrijwilligers uitgevoerd.

Vandaag weer veel meegroeiende kruiden verwijderd uit de rozenperken verspreid over de hele tuin, uitgebloeide bloemen weggeknipt, de grond gecultiveerd en informatie gegeven aan bezoekers. Het was een mooie dag.

Google Maps Rosarium Vondelpark Amsterdam

Een weelde van kleuren, vormen en geuren. Sinds kort is de kaart van het Rosarium geplaatst op Google Maps met informatie over alle rozenperken. Via de homepage en in dit verslag te bekijken met doorverwijzing naar de roos-informatie op deze website. Klik op een perk-symbool de kaart en er verschijnt informatie over het rozenperk. Dit jaar komen er in alle perken roosnaamborden met een QR code die verwijzen naar de website waarop alle informatie is te vinden, bijvoorbeeld: vondelpark.com/perk17/.
Via de locatie-link op deze pagina kan de route worden uitgestippeld van het punt waar je bent naar dit perk.
Komende week is er een gesprek met de gemeente gepland om alle overige 40 roosnaamborden te realiseren.

Deze QR code (Quick Respons) kan met een smartphone of tablet via een App gescand worden en verwijst dan naar de informatie op de website. De proef met de QR code is afgerond en het werkt prima en we willen dit zo spoedig mogelijk realiseren.

Rosarium in vogelvlucht

Vandaag zijn er opnamen gemaakt vanuit de lucht, soms bijna naast een jonge ooievaar en binnenkort hopen we het resultaat te kunnen tonen. Het zag er veelbelovend en indrukwekkend uit, het Rosarium in vogelvlucht.

Veel mensen hebben de jonge ooievaars al zien vliegen. Samen met hun ouders of alleen, het is een prachtig gezicht om deze grote vogels te zien zweven in de lucht en zijn ook regelmatig op de Koeienweide te zien. Het zal niet lang meer duren, en ze vertrekken naar het zuiden.

Meehelpen in de rozentuin? Ja graag!

Oh ja, om succesvol te blijven genieten van de rozentuin kunnen we best nog mensen gebruiken die zo nu en dan willen meehelpen met het onderhoud. U kunt zich aanmelden via het formulier op de website of gewoon in de ochtend het Rosarium bezoeken, we zijn er dagelijks of stel uw vraag via de email hartvoorhetvondelpark@gmail.com

Verslag Hans Homburg