The Best of Vondelpark – Nature

Een park om van te genieten, een park om van te houden. Wandelen, sporten, rusten, praten, lezen, ontmoeten, spelen en feesten temidden van de rijke natuur – The Best of Vondelpark. Elk seizoen in bloei en met het decor van bomen, heesters, bloemen en ligweides vindt u ook prachtige uitspanningen, ijswagentjes én onze kiosk Vondelpark Informatie Punt voor bezoekers en toeristen. Wilt u eens een keer meehelpen bezoekers de weg te wijzen in ons park vanuit deze kiosk? Neem contact op met secretariaat@vondelpark.com

Samen met de gemeente zijn enkele organisaties actief in het meehelpen dit park in goede conditie te houden en dankzij particuliere initiatieven kunt u rusten op comfortabele parkbanken, genieten van een bijna 60-jarig Rosarium, bloemenperken rondom de Muziektent en het Vondelmonument.

Sta eens stil bij de monumentale Oprichtersbank in het Rosarium waar alle namen van de oprichters van de ‘Vereeniging tot oprichting van een rij- en wandelpark te Amsterdam’ zijn gegraveerd. Zij hebben dit park vanaf 1864 gesticht en 90 jaar onderhouden met alle gebouwen en bruggetjes erbij. Sinds 1953 overgedragen aan de gemeente Amsterdam die tot heden verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud, namens ons allemaal.

Naast de vernieuwing van de parkbanken en rozenperken kunt u ook meehelpen met het onderhouden van het park als vrijwilliger, meldt u aan en help een beetje mee om het park mooier te maken www.vondelpark.com/vrijwilliger

In het park liggen 2 weides die ruimte geven aan rustige ontwikkeling van de natuur, de Koeien- en Schapenweide. Op de Koeienweide loopt het C.W.F. (Charles) Haak natuurpad, groeien wilde planten. Vooral voor kinderen een paradijs, sluipen door het 3 meter hoge riet, oog in oog staan met een grote groene sabelprinkhaan, kikkers en padden, prachtige kleverige planten, hoge, dikke bomen, oorkruipers en mieren.
Laat je verrassen en vraag een rondleiding aan met een natuurgids via nmtzuid.nl

Foto’s bij dit bericht tonen wat er groeit en bloeit in juni / juli. Niet alleen op deze (afgesloten) weides, door het hele park kunt u de bloemenpracht bewonderen en dit vooral op zondag 2 juli beleven tijdens ‘The Best of Vondelpark’.

Tekst Hans Homburg