Ooievaars en rozen groeien

De ooievaars groeien als kool en de rozen bloeien bijna allemaal. De bloei in de rozentuin is al begonnen terwijl de meeste rozenstruiken nog in het begin van de groei zijn. Vandaag met 13 vrijwilligers heel veel kleine plantjes tussen de rozen verwijderd, uitgebloeide rozen weggeknipt en perken gecultiveerd. Na de regen en harde wind de laatste dagen merk je dat de rozen daar best wat last van hebben ondervonden.

Het was vandaag lekker weer om in de tuin te werken. Het nieuwe perk ‘Kent’ staat al helemaal in bloei en dat geldt dus voor meer perken die ook al wat hoger zijn geworden en boven de hagen uitkomen. Sommige grootbloemige rozen zoals de ‘Big Purple’, ‘Nuage Parfum’ en ‘Lions Rose’ staan al goed te bloeien op 3/4 hoogte, terwijl de ‘Acapella’ nog een enkele knop heeft en nog laag is.

Met de rozen gaat het best goed, de hagen zijn geschoren, alleen zijn de klinkerpaden nog niet onkruidvrij gemaakt, op sommige plekken struikel je bijna over de graspollen. Hopelijk wordt dit binnenkort aangepakt.

Opening Rozenseizoen Vondelpark op 2 juli 2017

Over enkele weken, op zondag 2 juli,  wordt in het Vondelpark het evenement ‘The Best of Vondelpark’ georganiseerd door de ‘Ondernemersvereniging Vondelpark’ en de rozentuin doet mee met de Opening Rozenseizoen Vondelpark van 10:30 tot 16:30 uur met enkele activiteiten. Lees het hele programma op The Best of Vondelpark

Verslag Hans Homburg

Werkochtend Rosarium - 0070-20170610Rosa Nuage Parfum - 0050-20170604Rosa Rosenfee - 0077-20170610Rosa Big Purple - 9451-20170604