Rosarium in bloei

De zomer is echt begonnen en het park ziet er volgroeid uit met uitnodigende gazons, planten, heesters en veel bomen. Ook in het Rosarium gaat het goed, want de eerste perken met rozen bloeien nu. Het is een voorzichtig begin, want de ‘bloemenzee’ is na half juni op z’n mooist en de bloei is tot eind oktober, wanneer we de rozen slim behandelen.
Gisteren zijn de rozen bemest met organische meststoffen van de firma bio-trio met het product Org Mix 2 (NPK 6-5-10+4 MgO) in combinatie met een flinke bui regen en nu volgt de fase met het doormengen in de grond. Dit zijn langzaam werkende meststoffen voor de duur van 2 à 3 maanden.

Veel bedrijvigheid op de terrassen en drukte op de gazons, een park om van te genieten en een relatief klein groepje vrijwilligers zijn bezig om het netjes te maken en te houden; doet u mee?

Heeft u een plattegrond nodig van het park of een herinnering uit het park? Bezoek de kiosk van het Vondelpark Informatie Punt bij de parktoegang Van Baerlestraat.

Vanaf begin maart zijn vrijwilligers bezig in het Rosarium om de rozenperken te onderhouden, nieuwe rozen geplant, schoffelen, bemesten en verder alle voorkomende werkzaamheden om er een mooi rosarium van te maken, sinds mei samen met de nieuwe aannemer TC Groentechniek en parkbeheer. We kunnen nog zeker 10 extra vrijwilligers wat nuttige uren laten doorbrengen in de rozentuin, schoffelen, harken en cultiveren. Tuingereedschap is aanwezig, handschoenen en pauzes met koffie, thee of water. Schrijf u in via de pagina Vrijwilligers

Woensdag 17 mei j.l. is de nieuwe tuinkar in gebruik genomen, bedacht, ontworpen en gemaakt door Hans de Bruin en Hans Homburg. Hierin nemen we alle benodigde tuingereedschappen mee én de koffie, thee en koel water. Rijdt op dubbelgelagerde wielen van de firma Tente, die deze wielen gesponsord heeft. Zoek je iets goeds, raadpleeg deze firma op www.tente.com

Er zijn nog Vondelparkrozen te koop in pot, onder anderen prachtige oranje Rosa ‘Magdalena’ voor € 5. Kom naar onze werkochtenden en schaf zo’n prachtige roos aan, komt ten goede aan de rozentuin.

Opening Rozenseizoen Rosarium Vondelpark
Op zondag 2 juli a.s. gaan we het Rozenseizoen Rosarium Vondelpark openen, noteer deze datum alvast in uw agenda.

Verslag Hans Homburg

Meststoffen worden afgewogen en verspreid in de perken - 3795-20170529Rosa Therese Bugnet net in bloei - 8005-20170524Rozen planten - 7608-20170506Wilde hyacinten - 7587-20170505Rhododendrons in het Rosarium - 7653-20170506Langs de Schapenweide - 7663-20170506Werkochtend - 7775-20170513Nieuwe tuinkar in gebruik genomen - 7840-20170517Nieuwe tuinkar in de rozentuin - 7852-20170517Werkochtend - 8144-20170527