Help het Rosarium

Net 10 graden Celsius en wat wind is een goede temperatuur om je warm te werken. Echt april die doet wat hij wil met donkere wolken, zon en zelfs een korte hagelbui. Acht perken van (on)kruiden ontdaan vandaag en er moeten nog 8 perken behandeld worden. In één perk hebben we de Witte- en Paarse dovenetel laten staan als onderbegroeiing, want het ziet er best mooi uit en lekker voor de insecten. In de laatste serie perken staan nu erg veel kruiden; Witte winterpostelein (eetbaar), Paardenbloemen, Gras, Paarse dovenetel, Vogelkers, Klein kruiskruid en veel kiemplantjes van de Gewone esdoorn en soms van de Tulpenboom.

Bij verschillende rozen zijn de kleine knoppen al zichtbaar en de kans is groot dat de eerste bloei op 1 mei gaat lukken als het weer meewerkt. Ook zijn de eerste bladluizen en lieveheersbeestjes al gezien. De witte en roze Rhododendrons bloeien al in de randen van de rozentuin en de scheef staande Japanse sierappel naast het beeld Teun de Jager staat maximaal in bloei.

Samen met Caroline L., Caroline v.d. L., Margreet, Liesbeth, Eliza, Marieke, Patrick en Gon hebben we lekker gewerkt en Hans heeft nog een deel van de Japanse duizendknoop uit de rand van het Rosarium verwijderd, om de verspreiding richting rozenperken tegen te gaan.

Elders in het park staat de bloeiende Keizerskroon, een plant die ruim 1 meter hoog kan worden, lid van de leliefamilie. De Kievitsbloem, ook met hangende bloemen, die nu bijna is uitgebloeid, hoort ook bij deze soort.

Help mee of steun het Rosarium

Wilt u meehelpen om het Rosarium goed in bloei te krijgen en te houden? Meldt u dan aan via de pagina Vrijwilliger of kom eerst eens kijken en/of meewerken.

Particulieren en bedrijven kunnen ook een rozenperk adopteren, zo helpt u het Rosarium weer tot bloei te brengen voor nu en de toekomst. Lees hoe dit kan op de pagina Doneren.

Verslag Hans Homburg

Werkochtend Rosarium - 201704152976-20160414 Keizerskroon