NLdoet

20 maart 2015 om 10.00 uur begon in het kader van NLdoet een speciale werkochtend in het Vondelpark. Prins Maurits en Prinses Marilène kwamen de vrijwilligers helpen. Hoewel er normaal op zo’n ochtend alleen op de Koeienweide of in het Rosarium gewerkt wordt, werd het nu gecombineerd. Zo konden de gasten, het prinselijk paar en stadsdeelbestuurder Paul Slettenhaar en de vertegenwoordiging van Maarse Rozenkwekerij Aalsmeer met beide aspecten van dit vrijwilligerswerk kennismaken.

Na de ontvangst met een kopje koffie volgde een korte wandeling naar de Koeienweide, waar nog een paar wilgen geknot moesten worden. Onderweg konden we nog genieten van de zonsverduistering, die door de bewolking redelijk goed te zien was. Eenmaal aangekomen op de Koeienweide werden de gereedschappen zoals zagen en snoeischaren verdeeld. Daar bleek dat de prins heel praktisch was. Een kleine handzaag kan je prima in je laars stoppen, terwijl je met een stokzaag bezig bent. Ziet er geweldig stoer uit. Prins Maurits klom zelfs in de wilg om beter bij de af te zagen takken te kunnen. Prinses Marilène knipte de boom netjes bij. De andere vrijwilligers maakten zich nuttig met het wegbrengen van de takken of het wegknippen/zagen van het wilgen- en elzen-opschot langs de oever.
Na een uurtje was de wilg gekortwiekt en gingen we op weg naar het Rosarium. Hier wachtte een vak om geplant te worden met nieuwe rozen. Met vereende krachten werden de planten in het vak gezet. In zo’n vak gaan normaliter 160 planten, maar om een of andere reden lukte dat vandaag niet. In andere vakken werd geschoffeld en geharkt.
Soms moest het werk onderbroken worden om interviews te geven aan o.a. AT5 en het programma Blauw Bloed van de EO.

We kunnen dit beschouwen als de start van het vrijwilligerswerk in het park. Woensdag 25 maart gaat het werken op de Koeienweide verder. Zaterdag 28 maart is er een snoeicursus in het Rosarium. Dan lopen we alle vakken na om weg te snoeien wat weg moet. Zie voor verdere data in de agenda van de website.

Medio april hopen we een informatiepunt in het park te openen. Hiervoor zijn ook vrijwilligers nodig. Lijkt het u leuk om mensen te ontvangen en informatie over het park te geven, meldt u dan aan als vrijwilliger voor dit nieuwe project via info@vondelpark.com.

Film AT5 NLdoet vrijwilligerswerk op de Koeienweide
Een interview door Frank Awick van AT5 met prins Maurits en prinses Marilène tijdens het wilgen knotten. Bekijk het op de nieuwszender AT5

NLdoet in het Vondelpark Koeienweide - 20 maart 2015NLdoet - VondelparkNLdoet - VondelparkNLdoet - VondelparkNLdoet - Vondelpark

NLdoet - VondelparkNLdoet - VondelparkNLdoet - Vondelpark