In my backyard – tekeningen-video van Jet Nijkamp in VondelCS

Deze tentoonstelling is op vrijdag 26 september geopend. De tekeningen en video van Jet Nijkamp zijn t/m 12 oktober 2014* te bezichtigen in het Mediacafé van VondelCS. Stephan Aerts van VondelCS sprak de inleidende woorden en Jet Nijkamp vertelde over de inhoud van dit project.
* Update: verlengt t/m 26 oktober 2014.

Stephan Aerts - VondelCS en Jet NijkampOpening tentoonstelling 'In my backyard'

 

 

 

 

Tijdens haar jeugd fietste zij door het park en het beeld van ’Picasso’ was daarin een ijkpunt en bij dat beeld, is het tekenen van ’My own Picasso II’ uit deze serie van 16 tekeningen begonnen. Bijna allemaal in het Vondelpark zelf tot stand gekomen met een eigen verhaal.

Jet NijkampKlimboomGeïnspireerd door de naamgever van het park, dichter ’Joost van den Vondel’ en de dichters die vernoemd zijn in de zijstraten tussen Overtoom en het park, heeft Jet Nijkamp aan drie dichters een bijdrage gevraagd. Co Woudsma, Rozalie Hirs en Anna Enquist dichtten het tot één geheel: ’Eerste Vondelpark’,’Klimboom’ en ’Revalidatiekliniek naast het park’.

Zestien tekeningen en drie gedichten ademen de sfeer en de ijkpunten van het standvastige Vondelpark. Een slijlvolle brochure verbeeld met treffende poëzie dit welsprekende project.

Informatie over deze tentoonstelling vindt u op VondelCS
en de website van Jet Nijkamp www.jetnijkamp.nl