AANGENAAM KLASSIEK 2014 op podium VondelCS

Op donderdag 25 september 2014 werd het terras van VondelCS voor een deel omgetoverd als concertzaal voor classics at the park. Tussen 17:00 en 18:30 uur speelden grote namen bekende klassiekers en onbekende pareltjes. Een aaneenschakeling van korte optredens door topmusici op verschillende buitenpodia gepresenteerd door Maartje Stokkers.

J.O.N.G.ensemble

J.O.N.G.ensemble

Hoornspelers van het J.O.N.G.ensemble

Hoornspelers van het J.O.N.G.ensemble

 

 

 

 

 

Generale repetitie 5 prinsesjes

Generale repetitie 5 prinsesjes

 

 

 

 

 

Voor het concert was het Van Baerle Trio aan het inspelen en 5 prinsesjes oefenden de presentatie van de sprookjes-cd Assepoester & het Zwanenmeer Aangenaam Klassiek 2014 for Kids. Verschillende settings van het J.O.N.G.ensemble speelden en verder waren er optredens van Isabelle van Keulen, Hannes Minnaar, het jonge talent Noa Wildschut (viool), Camerata RCO (leden van het Concertgebouw Orkest), het Van Baerle Trio (Gideon den Herder, Maria Milstein en Hannes Minnaar), Marcel Worms en Ursula Schoch.

Marcel Worms, Noa Wildschut en Ursula Schoch

Marcel Worms, Noa Wildschut en Ursula Schoch

Noa Wildschut en Ursula Schoch

 

 

 

 

 

Camerata RCO

Camerata RCO

Presentatrice Maartje Stokkers

Presentatrice Maartje Stokkers

 

 

 

 

 

Edwin Rutten vertelde een sprookje en vanuit het park klonk de verrassende act van mezzosopraan Lotte Bovi. Zij zong de aria ’Lied aan de maan’ uit de opera Rusalka van Antonin Dvořák vanaf een betoverende setting op de vijver tegenover VondelCS.

Mezzosopraan Lotte Bovi

Mezzosopraan Lotte Bovi

Lotte Bovi

Lotte Bovi

De nieuwe cd-box (3 cd’s) Aangenaam Klassiek 2014 werd tijdens het concert bekroond met een Platina Award, uitgereikt door Noa Wildschut aan ambassadrice van Aangenaam Klassiek 2014 Isabelle van Keulen. Er zijn al meer dan 20.000 exemplaren verkocht.

Voor kinderen een nieuwe cd-box (2 cd’s) Aangenaam Klassiek 2014 for Kids met balletmuziek van Assenpoester en het Zwanenmeer. Edwin Rutten schreef bij beide balletten een nieuw verhaal. De muziek werd uitgevoerd door het London Symphony Orchestra onder leiding van André Previn.

 

Isabelle van Keulen en Hannes Minnaar

Isabelle van Keulen en Hannes Minnaar

Isabelle van Keulen en Noa Wildschut

Isabelle van Keulen en Noa Wildschut

Van Baerle Trio

Van Baerle Trio

 

 

 

 

 

Meer informatie vindt u op de website www.aangenaamklassiek.nl